Universidad Politecnica de Madrid E.T.S.I Agrónomos
ENGLISH   ESPAÑOL   ΕΛΛΗΝΙΚΑ   BÂLGARSKI   POLSKI   ROMÁNÀ   FRANÇAIS   ITALIANO
PROIECTUL

Evolutia domeniului agricol (productie, fabricatie, comert) este intensa, creand necesitatea unui training permanent al fermierilor, pentru ca acestia sa poata face fata noului mediu. Doua dintre domeniile agricole care evolueaza cel mai repede, oferind potential fermierilor, sunt culturile ecologice si turismul rural.
Cu toate acestea, rareori fermierii sunt interesati de educatie si pregatire. Aceasta situatie este cauzata de cele mai multe ori de o lipsa de informare asupra acestor aspecte si asupra perspectivelor de dezvoltare pe care fermierii le au in momentul de fata.
Exista institutii care ofera formare continua si educatie adultilor, si s-au efectuat si diverse cercetari, dar materialele nu sunt la indemana fermierilor.
Mai mult, agricultura ecologica si activitatile legate de aceasta par sa fie ami atractive nu pentru fermieri, care pot profita de pe urma acestora, ci pentru persoanele care pana in prezent nu au fost implicate in agricultura.
Aceasta situatie este cauzata si de faptul ca programele de formare, prin structura, forma si continutul acestora, sunt mai accesibile sau chiar adresate nu fermierilor, ci persoanelor care doresc sa initieze o afacere in domeniul agriculturii. Se simte deci nevoie dezvoltarii unor programe care sa fie adresate fermierilor, fiind orientata catre satisfacerea nevoilor acestora.
Scopul acestui proiect este de a crea o Retea Agricola Electronica Europeana, care sa satisfaca nevoile de mai sus. Vom crea o retea de colaborare intre centrele care sunt implicate in educatia fermierilor, pentru a putea dezvolta, schimba si traduce programe educationale standard si materiale de pregatire pentru fermierii adulti.
Asociatiile de fermieri sau grupurile de fermieri pot de asemenea sa ia parte la retea, pentru a putea alege centru educational sau materialele educationale pe care le doresc, precum si pentru a putea comunica informatiile legate de aceste materiale, pentru a face propuneri pentru dezvoltarea de noi materiale si pentru a evalua succesul implementarii unor sesiuni de pregatire anterioare.